Swedwatch söker en kommunikatör

ARTIKEL | 4 juni 2019

Nu utökar vi vårt team med ännu en kommunikatör!  Välkommen med din ansökan senast den 21 juni.

Swedwatch har nyligen antagit en ny strategi. I arbetet med att realisera denna och att utveckla och stärka Swedwatchs utåtriktade arbete, utökar vi nu kansliet med ännu en kommunikatör.

Ansvarsområden:
Som kommunikatör hos Swedwatch arbetar du brett med olika typer av kommunikationsinsatser, med särskilt fokus på opinionsbildning och på att öka vår synlighet gentemot våra viktigaste målgrupper, bland annat i sociala medier. Du bidrar i arbetet med att formulera budskap och att bearbeta texter, och som en av våra presskontakter skriver du pressmeddelanden och stöttar våra talespersoner i kontakter med media.

Du är en erfaren, prestigelös och självständig kommunikatör med stort driv. Du är noggrann och effektiv och van vid att arbeta i team och på egen hand. Du har ett strategiskt tänk och erfarenhet av att genom kommunikation opinionsbilda och bedriva påverkansarbete. Du har erfarenhet av kommunikationsplanering och av textproduktion med ett journalistiskt angreppssätt. Du är en snabb och noggrann redigerare och kan anpassa budskap till olika målgrupper och för olika kanaler. Eftersom en betydande del av Swedwatchs utåtriktade arbete sker på engelska måste du kunna arbeta obehindrat på både svenska och engelska.

Vi söker dig med:

  • Akademisk utbildning inom kommunikation eller med motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt
  • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete med inriktning mot opinionsbildning
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Erfarenhet av arbete med sociala medier samt av mediekontakter

Du ska ha förmåga att:

  • Kunna arbeta både självständigt och i grupp
  • Kommunicera med god stilistisk förmåga och med känsla för tonalitet
  • Växla mellan olika arbetsuppgifter av varierande svårighetsgrad
  • Arbeta mot ibland krävande deadlines

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med hållbarhets- eller globala utvecklingsfrågor
  • God kunskap av arbete med WordPress, InDesign och Photoshop

Vi erbjuder en spännande och dynamisk arbetsplats med intressanta arbetsuppgifter i ett litet men målinriktat team. Resor kan förekomma. Du rapporterar till kommunikationsansvarig.

Praktisk information

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid (motsvarande 37,5 timmar per vecka) placerad på Swedwatchs kontor i Stockholm. Swedwatchs anställda omfattas av kollektivavtalet mellan IDEA och Unionen och Swedwatch tillämpar sex månaders provanställning.

Du är välkommen att skicka CV, personligt brev till careers@swedwatch.org så snart som möjligt, dock senast 21 juni 2019 (observera att ansökningstiden har förlängts!). Bifoga gärna exempel på tidigare utförda arbeten och märk mejlet ”Kommunikatör”. Urval och intervjuer sker löpande.

Individuell lön tillämpas så ange löneanspråk i ansökan.

Swedwatch är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Swedwatch behandlar dina angivna personuppgifter och ansökningshandlingar till dess att rekryteringen är avslutad.

Om du har frågor om tjänsten vänligen kontakta kommunikationsansvarig Jenny Haraldsson Molin på 08-52 52 03 75 eller på jenny@swedwatch.org.