Swedwatch söker en ekonomiadministratör

| 28 mars 2019

Nu söker Swedwatch en ekonomiadministratör till vårt team i Stockholm. Välkommen med din ansökan senast den 30 april!

Om tjänsten

Som ekonomiadministratör på Swedwatch arbetar du operativt med ekonomiadministration, så som löpande bokföring och att förbereda löneunderlag, samt med utveckling och implementering av ekonomiska och administrativa rutiner. Du är en del i det team som hanterar organisationens ekonomi och administration. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, budgetarbete, bokslut, förbereda löne- och pensionshantering, utlandsbetalningar, reseräkningar, rapportering till finansiärer, samt en del övrig ekonomiadministration. Det är meriterande om du har erfarenhet av finansiell administration av Sida- och/eller EU-finansierade projekt.

Din profil

För denna tjänst ser vi att du trivs med ett strukturerat arbetssätt och är noggrann, samt är bekväm med att ta initiativ. Vidare ser vi att du är problemlösande, van att jobba mot deadlines och tar eget ansvar. Du är van vid att hålla många bollar i luften och har en eftergymnasial utbildning inom redovisning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Eftersom du kommer att ingå i ett team som jobbar med globala frågor behöver du ha goda kommunikativa förmågor och goda kunskaper i både svenska och engelska. Tjänsten kan komma att innebära resor.

Kvalifikationer:
  • Akademisk utbildning inom företagsekonomi eller annat för tjänsten relevant ämne.
  • Erfarenhet av bokföring och ekonomiadministration.
  • God kunskap inom redovisning.
  • Erfarenhet av lönehantering och/eller övrig personalekonomi.
  • God erfarenhet av Microsoft Office-paket, framförallt Excel.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal både på svenska och engelska.
Meriterande:
  • Vana att arbeta i internationella och interkulturella kontexter.
  • Engagemang från utvecklingsarbete.
  • Erfarenhet av Fortnox bokföringssystem.
Praktisk information

Tjänsten är placerad på Swedwatchs kontor i Stockholm och är en heltidstjänst (motsvarande 37,5 timmar per vecka) och är en tillsvidaretjänst. Swedwatchs anställda omfattas av kollektivavtalet mellan IDEA och Unionen och Swedwatch tillämpar sex månaders provanställning.

Skicka ditt CV och personligt brev till careers@swedwatch.org så snart som möjligt, dock senast 30 april 2019. Urval och intervjuer sker löpande. Märk mailet ”Ekonom”. Individuell lön tillämpas så ange löneanspråk i ansökan.

Swedwatch är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Swedwatch behandlar dina angivna personuppgifter och ansökningshandlingar till dess att rekryteringen är avslutad.

Vid frågor:

Om du har frågor om tjänsten vänligen kontakta ekonomi- och administrationsansvarig Julia Hale på 08-52 52 03 72 eller julia@swedwatch.org.